Vasárnap, 25.02.2024, 4.02 AM
Honlap-menü
Kalendárium
«  Február 2024  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
Statistics

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Létrejöttem
Archívum
BannerFans.com BannerFans.com BannerFans.com BannerFans.com

Határtalanul

Határtalanul- legjobb hetünk Nyíregyházán!

Iskolaújság /letöltés ITT/

 

2018. május 14-én reggel 26 derceni diák izgatottan ébredt. A délelőtti órákban már gyülekeztünk a helyi kultúrház előtt, ahonnan indultunk Nyíregyházára. A búcsúzás után rövid idő alatt megérkeztünk a Nyíregyházi Eötvös József Gyakorlóiskolába. Örömmel fogadtak minket az ottani diákok és a tanáraik. Bemutatták nekünk hogyan telnek a diákok mindennapjai az intézményben. Ezt követően az esti órákban elfoglaltuk a szálláshelyünket, ami a nem messze lévő Szent Imre Kollégiumban volt.

 

Második nap városlátogatást tettünk Nagykállón és Nyíregyházán. E programon belül a diákoknak leginkább a csodatévő rabbi sírhelye tetszett. A legenda szerint ugyanis a rabbi, akit Taub Izsáknak hívtak, valóban csodákat tett.

 

Harmadik nap délelőtt a Szabolcsi földvár és templomba látogattunk el, délután pedig a Sóstó és a híres nyíregyházi vadaspark várt ránk. A vadasparkban sok időt töltöttünk, rengeteg különleges állatot csodáltunk meg. Következő nap három nevezetes helyen is jártunk Kállósemjén, ahol a Kállay kúriát, Máriapócson a kegyhelyet és templomot, Nyírbátorban pedig a panoptikumot látogattuk meg.

 

Ezt követő estén, ami egyben a búcsúest is volt, néhány helybéli diákkal hosszú sétát tettünk a belvárosban.

 

Pénteken a reggeli után megköszönve a lehetőséget, hogy ott lehettünk és a felejthetetlen élmények mellett barátságokat is kötöttünk, búcsút vettünk és elindulunk haza.

Köszönjük a partneriskolának, tanárainak, hogy részt vehettünk ezen a programon, a meleg szívű fogadtatást és azt, hogy ilyen élményekkel gazdagodhattunk.